Divider Background

Buldočkův blog

Perla Vraného nad Vltavou


Na pravém břehu Vltavy na hranici Prahy, vznikl unikátní prostor ze zaniklé papírny, který opravdu stojí za návštěvu. Jmenuje se NÁRODNÍ GALERIE V PERLE. Její pestrý program najdete na www.divus.cz Součástí komplexu je kavárna a rozlehlé parkoviště pro návštěvníky. Jen kousek je stezka pro kolaře a bruslaře podél Vltavy. Takže možností je tu spousta. V kavárně dostanete vše, co ke kavárně patří plus množství knih a časopisů. Takže ještě adresa: DIVUS PERLA…

Celý článek

Přehlídka JOMO ve Vnitroblocku


Ještě pro vás máme foto reportáž k uvedení značky JOMO na trh . Akce proběhla v Holešovickém Vnitroblocku na začátku prázdnin. Z fotografií je zřejmé že vše proběhlo zcela v neformálním duchu...

Celý článek

JOMO si hraje a z funkčních věcí pro koně, dělá modu pro lidi


JOMO má ve svém názvu čtyři počáteční písmena jejích tvůrců Josefiny Nesvadbové a sedlářství Montana Dáši Vaňkové. Josefína se pro svoji tvorbu nechává volně inspirovat prostředím koní, které je její nedílnou součástí, láskou a i živobytím. Materiály jež jsou použity pří výrobě tašek a doplňků pocházejí právě z dílny sedlářství Montana, které patří do rukou Dáše Vaňkové, která z nich šije sedla, uzdy, uzdečky, podsedlovky, apod. JOMO se zrodilo v…

Celý článek

Výstava Aleny Hrbkové v kavárně Velryba


Pokud někdo nestihl výstavu naší fotografky Aleny ve Velrybě, tak tady si můžete prohlédnout všechny fotografie v klidu  našich stránek. Ta atmosféra je sice nepřenosná, to je jasné. Tak příště. HAF!

Celý článek

Výstava Josky Skalníka


Nabízíme vám malou ochutnávku z výstavy známého výtvarníka a grafika, ale především buldočkova kamaráda Josky Skalníka. Výstava Joskova modrého světa byla opravdu skvělá! Jak se líbí Vám? HAF!

Celý článek

Vánoční večírek s Bulldog’s Kitchen


19. prosince nastal ten správný čas na náš večírek. Nakládalo se maso. Florentýna připravovala pomazánky, donesla domácí chléb. Ondra moudře pokyvoval hlavou a sestřenice našeho buldočka dostala předčasný dárek, slušivý svetřík, byla totiž trochu zima. Naše designová odnož navrhla a nechala vyrobit stánek. Pan Zilvar světa znalý vinař po dohodě s Florentýnou sladil víno podle jídelníčku. A povedlo se svařák se dělal z Bordeaux, Florentýna připravila ingredience z koření dle…

Celý článek

Rekonstrukce chaty


Požadavek klienta. Kompletní rekonstrukce. Změna dispozice, prostor 85 metrů čtverečních obytné plochy. Postaveno v roce 1965 Takže prosíme žádné ultra moderní výstřelky. V tak malém prostoru to vůbec nebyla jednoduchá práce. Postupem času klient rozšířil požadavek o zařízení domu nábytkem - vše nechal na nás. Jen namátkou dlažba Itálie, podlaha z Jasanu od firmy Hedera Zíma. Nábytek Antik Spomyšl a Žižkovské nádraží. Dřevěné schodiště Jarda Bím. Co vy na to? HAF HAF

Celý článek

Biokuchařka Hanky Zemanové


Nová Biokuchařka Hanky Zemanové kde se kromě jiného múžete těšit na 80 nových receptů. Křest knihy proběhl v Karlíně v Esce a naše fotografka nejen fotila křest ale také celou knihu . Takže přejeme dobrou bio ... Váš buldoček ..

Celý článek

Večeře u Florentýny


Ukázka z nové knihy o vaření Jany Florentýny Zatloukalové Tato kniha je věnována všem kdo večer vstupují do kuchyně plni odhodlání. Odpolední kuchařka pro dceru 155 rychlých receptů pro všechny, kdo ještě nevečeřeli 155 receptů pro všechny roční období a bude to zdravé, levné a hlavně chutné. Vaše Florentýna.

Celý článek

První buldočkův článek


Od rána až do noci exkluzivní výhled na město, ale taky jedinečná kuchyně a jedinečná atmosféra - to jsou asi hlavní atributy pražské restaurace Aureole. Ráno má hlavní slovo Král, konkrétně michelinský šéfkuchař Jiří Král, který seznamuje personál s novinkami na jídelním lístku. A to nejen teoreticky, ale i prakticky. Každý číšník a každá servírka tedy velmi dobře ví, co nese hostům na stůl, zná nejen každou ingredienci, ale také…

Celý článek