Divider Background

Recepty

Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Vepřová grilovaná žebra

RESTAURACE S PIVOVAREM NA LOCHKOVĚ

Do vody dáme všechny suroviny kromě žeber a přivedeme k varu. Pak do vroucího vývaru vložíme i žebra a vaříme do měkka. Po uvaření necháme žebra vystydnout.

Celý recept
Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Avokádo, jak ho neznáte


  • Zralé avokádo podélně rozřízneme
  • Vyjmeme pecku
  • Do každé půlky rozklepneme na místo pecky vajíčko
  • Osolíme mořskou solí, opepříme a zakápneme olivovým olejem
  • Dáme do trouby roztopené na 180 stupňů na 15 až 20 minut
  • No a pak už jen podáváme s čerstvými bylinkami

Tak, to je všechno. Pokud si do českého rána chcete propašovat trochu od slunce a moře, není nic lepšího.

Celý recept
Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Jak na Mozartovy kuličky

Rakousko

Ano, samozřejmě, že si můžete zajet do Salcburku pro „originál Mozartkugel“. Ale vězte, že na pravé Mozartovy koule natrefíte jen těžko. Ty běžně dostupné jsou totiž pouhou napodobeninou receptu cukráře Paula Fürsta, který původní koule začal prodávat už v roce 1890. Jenže recept nikdy neprozradil. Jediné Original Salzburger Mozartkugeln jsou tedy od firmy Fürst, která se ovšem dnes více než výrobou koulí zabývá žalobami na všechny ostatní, kteří Mozartovy koule vyrábějí. Což ovšem nezaručuje to, že i napodobenina může být lepší než originál. My se tedy nemusíme trmácet za koulemi až k Alpám a můžeme si je udělat doma sami. Jak? Velice jednoduše.

Celý recept
Thumbnail Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Svíčková

12.6.2016, Aureole

Tohle je recept z velkých výšek. Doslova. Nejen že se restaurace Aureole nachází v 27. patře nejvyšší pražské budovy, tohle jídlo zároveň připravuje velký a známý český šéfkuchař Jiří Král. Kromě uvedených surovin si nezapomeňte vzít k ruce i pilku na železo, abyste s ní zdolali kokosové ořechy. Hostům pak dopřejte dost času na jídlo, aby si mohli na talíři pohrát s impozantně naaranžovaným kokosem.

Celý recept